-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:17252 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:7

اَعلميّت در مرجع تقليد يعني فقط برتر بودن در قدرت استنباط احكام يا تقوا را هم شامل مي شود؟ و آيا خود مراجع مي دانند كه كدام مرجع اعلم است در صورت دانستن ، چرا آن مرجع را معرفي نميكنند وچرا مراجع جمع نمي شوند از ميان خود اعلم را معرفي كنند؟
مرجعيت در آئين اسلام شرايط وضوابطي دارد از آن جمله برتري در قدرت استنباط احكام است ، يعني به هر بابي از ابواب فقه مراجعه كرد بهتر از ديگران بتواند حكم الهي را از طريق ادلّه استخراج نمايد. شرط دوّم : اَتقي بودن مرجع است يعني از ديگران باتقواتر باشد اگر تقواي كافي نداشته باشد ارجحيت ندارد ، چنانچه عدالت نيز از شرايط مرجعيت است اين همان حقيقتي است كه امام عسكري (عليه السلام) فرموده است (آن فقيهي كه مصونيت در برابر هواي نفس داشته ودين خود را در تمام مراحل حفظ نمايد بلكه دين را از تهاجم دشمنان حراست كند و با هواهاي نفساني به مخالفت برخيزد و مطيع بي قيد وشرط حضرت حق و مولايش باشد بر مردم واجب است در احكام دين از چنين فقيهي پيروي نمايند ) فأما من كان من الفقهاء صائناً لنفسه حافظاً لدينه مخالفاً علي هواه مطيعاً لامر مولاه فاللعوام ان يقلدوه وذلك لايكون الا بعض فقهاء الشيعة لا جميعهم. ( تفسير امام عسكري ذيل آيه 78 سوره بقره : و منهم اميون لايعلمون الكتاب…. در اين حديث تقوا و عدالت شرط مرجعيت شمرده شده است از اين رو از هر فقيهي نميشود تقليد كرد اما از آنجايي كه هر مرجع تقليدي خود را اعلم مي شمارد به همين دليل امكان معرفي مرجع اعلم منتفي ميشود مگر اينكه يك مرجعي چنان شهرت علمي و تقوايي پيدا كند كه تمام متخصصان وحوزه ها او را به عنوان مرجع منحصر به فرد معرفي نمايند كه كمتر اتفاق مي افتد .



مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.